© ASANOVA  2012                        

Asanova Scilla Sciara ‘Sienna’

1 week old
Fitz met puppy Sienna en bevriende Lagotto eigenaresse, Jose.
'VOET'  kan ik al, goed he?

17 juli 2010 Hoogste tijd voor een update.  Mevrouw ligt nu te slapen maar, zodra ik me (bij wijze van spreken) beweeg, dan reageert ze. Onafscheidelijk heet zoiets, toch?

Sienna is gisteren naar de dierenarts geweest voor de 2e enting. Met wat omkooppraktijken lukte dat wonderbaarlijk goed. Het uit haar oren halen van wat haartjes leverde meer commentaar op, maar een koekje doet dan ook wonderen. De dierenarts was verder uitermate tevreden over Sienna en had al snel door dat ze over een lekker eigen willetje beschikt, maar ook verbazend goed luisterde.

Volgens mij is ze inmiddels nagenoeg helemaal krant-zindelijk. Slechts een enkele keer vind ik op andere plaatsen nog een plasje. De krant gebruikt ze overigens niet vaak hoor, maar dat komt omdat we heel vaak samen de tuin in gaan. Daar heeft ze haar eigen plek al goed ontdekt. Kan natuurlijk ook niet zo moeilijk zijn, want het is bijna 100 m2. Ik denk wel dat ze daar twee teken heeft opgelopen die ik samen met José heb verwijderd.  

Sienna slaapt sinds een paar dagen al de hele nacht in de bench beneden. Daarvoor begon ze vaak boven, dan moest ze er even uit en sliep dan beneden verder. Sinds ze beneden slaapt, hoeft ze er tussentijds ook niet meer uit, dus dat gaat de goede kant op.

Ze luistert ook al steeds beter. Als ik zeg Nee, dan stopt ze bijna meteen met waar ze mee bezig is. Meestal niet voor lang maar een herhaling van het woord Nee werkt steeds wel.  Het moeilijkste is om haar steeds in de gaten te houden, maar ik weet inmiddels hoe onder andere het knagen aan een stopcontact klinkt, dus snel ingrijpen is dan ook mogelijk.

Het gaat hier nog steeds helemaal super en ik ben echt ‘Super Blij’ met haar.

Ademloze schoonheid met subliem karakter / Breath taking beauty with supurb character

6 december 2010

Arme Sienna is volkomen onverwacht te grazen genomen door een Staffordshire met een pijnlijke poot als gevolg.

De rontgenfoto toont een kleine breuk in het linker midden-poots-beentje dat volgens de dierenarts vanzelf weer geneest.

Pas als Sienna over 2 weken nog hinkelt is verdere actie noodzakelijk. Wordt vervolgd.

22 juli 2010 Foto Fitz

Asanova Sorico Sizzano
Pups Lana 2010